2019.09.14.Cseh klubkiállítás

181 nevezett berni pásztorkutya....ez a szám magában is hatalmas létszám, a látvány pedig fantasztikus volt. Nem tagadom az év egyik legjobban várt kiállítása számomra. Más a hangulata mint egy Európa- vagy világkiállításnak. Családiasabb, közvetlenebb, nyugodtabb, természetközelibb...

Idén úgy döntöttünk, hogy egy kutyánkat visszük. Ő Yska z Ipelskej Kotliny "Alina"

 

A kiállítás egy tó parti kemping területén lett megszervezve. A tó látványa csodás volt már ahogy kora reggel megérkeztünk a kiállítási területre. 

Gyorsan sátrat állítottunk , kipakoltunk, Alina elfoglalta a helyét. Felvettem a startszámot és a meglepetés ajándékcsomagot a cseh bernis klub részéről. Az idő pont tökéletes volt egy ilyen rendezvényre.

 

Vártuk hogy ringbe léphessünk. Közben a napunk kellemesen telt. Néztük a környező ringekben a bírálatokat, azokat a kutyákat akiket eddig csak fotón láthattunk. Csodáltuk őket élőben, vagy éppen meglepődtünk, hogy mennyit tesz egy jól beállított fotó a kutyához... 

 

Már csak néhány perc volt, hogy Alina következzen a champion osztályban. Elfogultság nélkül állíthatom az áprilisi alom után csúcsformában lépett a ringbe. 

Eredetileg 12-en lettek nevezve az osztályban, de "csak" 9 kutya jelent meg. A minősítő elő bírálaton KITŰNŐ minősítést kaptunk egy nagyon szép leíró bírálattal.

 

A bíró a méltán világhírű Rojaus Bernas litván kennel egyik alapítója Erikas Piskunovas volt. Az előbíráltatok után a legjobb 4-be már nem kerültünk be, de nekünk ez a bírálat felért egy hatalmas győzelemmel. 

 

A kiállítás után összecsomagoltunk és a környéken kicsit autóztunk, sétáltunk, fotóztunk majd elindultunk hazafele. Kicsit megfáradva, de boldogan és kellemes élményekkel gazdagodva érkeztünk haza.

 

Csehország, jövőre visszatérünk!